neljapäev, 5. veebruar 2015

Le Wine Bar

Salut !

Käisime eile õhtul kahe prantsuse neiu ja sloveenlannaga sellises vahvas veinibaaris nagu Le Wine Bar. See oli minu esimene kord taolises kohas ning ootused olid kõrged. Loomulikult seepärast, et ma olen ju ometi Prantsusmaal ning seda enam, et Bordeauxis, mis on ülemaailmselt kuulus oma veinide poolest.

Juba ukse pealt tervitasid meid rõõmsad baarmenid ning küsisid, kas meile sobib ka baari ääres istuda. Nimelt olid kõik teised kohad kinni. Siin on taoline õhtu veetmine väga populaarne. Meil polnud selle vastu midagi, veelgi enam, tagantjärgi ütleks, et see variant oli parem, kuna nii saime ka koha omaniku ja teiste töötajatega baaris juttu puhuda. Omanik alustas üsna pea pärast me maha istumist vestlust ning uuris, kuskohast me pärit oleme. Eesti peale tuli tal rõõmus äratundmist väljendav muie näole, millele ta lisas, et temal on vanaisa poolt Läti juured. Kaugelt-kaugelt oleme ju naabrid. Edasi läks vestlus meie õpingute peale ning kuuldes, et oleme siin seoses politoloogiaõpingutega, ei suutnud ta oma imestust varjata ning sõnas: "Olete valinud kõige halvema koha selle õppimiseks!". Küsisime kohe, miks ta nii arvab, mispeale ta vastas: "See on ju Prantsusmaa." Kuna ka sellele järgnesid me küsivad pilgud, siis lisas ta seletuseks: "No vaadake meie Presidenti," ning asus teda imiteerima, mis oli üsna naljakas. Poliitikast oli ta tõesti huvitatud, kuna rääkisime mõnda aega ka Eestist ja Sloveeniast ning me riigi murekohtadest. Eriti tahtis ta võrrelda meie riikide töötuse tasemeid, milles Eestil oli üllatavalt kõige rõõmsam tulemus.

Aga mitte sellest ei tahtnud ma rääkida, vaid ikka veinist. Mitte et ma oleks selle ala ekspert, absoluutselt mitte. Orienteerun selles vallas veel endiselt häguselt. Kuigi nii mõnegi asja poolest sain küll targemaks. Näiteks ütles Clara, et kui me kavatseme juustu tellida, siis selle kõrvale juuakse punast veini, mispeale omanik kohe vahele segas ning talle viisakalt vastu vaidles. Nimelt sobib ´noore´ ja õrnema maitsega juustu kõrvale juua just valget veini. Punane sobib paremini tugevama ja vängema, vanema juustu kõrvale. Veini valimisel lähtusime eelkõige maitse-eelistustest. Nina armastab väga magusaid veine ja selle ta ka sai. Mina pigem hapukaid. Tahtsin kindlasti proovida kohalikku veini ning seega tellisingi Château Saint Mare klaasikese valget kuiva veini, mille hind oli 5€. Ja see oli tõeline nauding. Mitte liiga hapu ning kindlasti mitte lääge magus, vaid parajalt mahlakas ning puuviljase alatooniga. Selle kõrvale ka suupistevaagen eri juustude, kuivatatud singi ja baguettega. Hea vein, juust ja vahva seltskond võrdub minu jaoks perfektse õhtuga. Oh, juba prantsuse veini ja toidu nimel tasus siia tulla. 


 Suupistevaagen eri liha ja juustuga

Vasakult: Clara, Virginie, baarman, Nina, mina


 Kaart Bordeauxi veinipiirkondadest

 Mõnus atmosfäär

 Koha omanik ja rõõmsad külalised




Bonne soirée !

Kertu

1 kommentaar:

  1. Hello Kertu. So good to know you through your profile on the blogger and the blog post. I am glad to stop by your blog and see those beautiful pictures of food and company of friends or relatives. Since the post is in the language I can not read, I take this as an opportunity to share with you a program our church in Mumbai, India has for the young people as well as adults from West. I am in the Pastoral ministry for last 35yrs in the great city of Mumbai a city with great contrast where richest of rich and the poorest of poor live. We reach out to the poorest of poor with the love of Christ to bring healing to the broken hearted. We also encourage young people as well as adults from the West to come to Mumbai to work with us during their vacation time. Since your interest in travelling and knowing different cultures it would be a great opportunity for you to come with your friends to work with us and then travel to the places of tourist interest and study the different cultures. I am sure you will be a life changing experience. My email id is: dhwankhede(at)gmail(dot)com and my name is Diwakar Wankhede. Looking forward to hear from you very soon. God's richest blessings on you.

    VastaKustuta