pühapäev, 1. märts 2015

Paris, vol. 1

Salut !

Pole ammu kirjutanud. Elasin juba kooli ja siinsesse elusse nii sisse, et nii see blogi ununeski. Kuna talvevaheajal käisime Georgiga Pariisis, siis mõtlesin, et sellest võiks väikese pildiseeria ikka lisada. Kõige tobedam on muidugi see, et ma unustasin oma peegelkaamera aku Bordeauxi ning seega olin sunnitud vaid telefoniga pilte tegema. Nii et kvaliteet pole sel korral ilmselt suurem asi.

Keskendun peamiselt piltidele, kuid mõne sõnaga ka üldmuljetest. See oli minu esimene kord Pariisis. Reisisin kiirrongiga, mis sõitis Pariisi umbes 3,5h (~500km) ning oli üllatavalt mugav. Ööbisime Airbnb kaudu renditud korteris, mis oli õdus ning mis peamine, hind oli üsna soodne. Eriti võrreldes Pariisi hotellidega, mille broneerimise järel oleks ilmselt rahakotis tuul puhunud. Peamine liiklusvahend Pariisis on metroo, mis on lihtne ja mugav, kuid tuleb tunnistada, et oluliselt räpakam ja vanem kui näiteks Pekingi metroo. Ka tänavad on minu jaoks harjumatult mustad ning ka kerjuseid leidus iga nurga peal. Pole siis ime, et Bordeauxi kohta öeldakse, et see on Pariisi puhtam, korralikum ja sõbralikum alternatiiv. Seda ta mulle nüüd tundubki olevat. Kahjuks ilmaga meil ei vedanud: vihma sadas ja külm tuul puhus. Bordeauxis tundub nüüd mulle võrreldes Pariisiga ikka nii soe.

Kuid sellegipoolest, Pariis on Pariis! Selle linna ajaloo ning olemuse vastu lihtsalt ei saa. Teha ja vaadata on lihtsalt nii meeletult palju, et valikute tegemisega on raskusi. Sel korral siis esimese kahe päeva pildid.


Pariisi Jumalaema kirik


Notre Dame ja vihmane Pariis
 
 Seine jõgi

 Bastille väljak, kus kuni Prantsuse Revolutsioonini seisis Bastille kindlus

Pariisi triumfikaar
 
 Vaade Pariisile triumfikaare tipust

 Öine Eiffeli torn on imeline

Coexist - "koos eksisteerima"
 
 Maailmakuulus Ladurée - luksuslike prantsuse magustoitude valmistaja

 Magustoiduvalik Ladurées

 Kuulsad Ladurée makroonid - 6 makrooni ja 16 eurot

Põnevad Montmartre tänavad

 Minu lemmik prantsuse magustoit - šokolaadiekläär

 Montmartre kõrgeimas paigas asub Sacré-Cœuri kirik

 Need põnevad Montmartre jalutuskäigud

Meeleolu hoiavad üleval tänavamuusikud

 Les Invalides sõjaväemuuseum

 1940, Hitler poseerib Eiffeli torni ees


 Lagi Napoleon Bonaparte haua kohal

 Pariis tuledesäras


Järgmise korrani!

Kertu

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar